Csoportoknak

Óvódáknak, Iskoláknak

Lovaglás oktatás ovodásoknak és iskolásoknak

A lóval való foglalkozás, a lovassport megismerése, a ló szeretete, gondozása és a lovaglás alapismereteinek elsajátítása nemcsak a szabadidő hasznos eltöltését, de a mozgáskultúra, intelligencia fejlesztését is kiválóan segíti. Valljuk, hogy a ló, a lovaglás kultúránk szerves része, ezért úgy gondoljuk, hogy a magyar lovas hagyományok, valamint a lovaglás gyakorlati és elméleti alapjainak minél több gyerekkel történő megismertetése kiemelten fontos feladata minden lovas szakembernek. Hiszünk abban, hogy a lovaglás egyike azoknak a sportoknak amiket „nem lehet elég korán vagy későn kezdeni”, hiszen 2-2,5 éves kortól felső korhatár nélkül élvezhető mozgás és életforma.

Lovardánk a fentiek megvalósítása érdekében hívta életre a Petneházy Póni Klubot melynek keretében óvodák, iskolák szabadidős, de akár tantervi programjába is illeszthető csomagot kínál kisgyermekek számára.

A 2 órástól akár egész napos csoportos foglalkozás alatt a lovardánkba látogató gyerekek szakképzett oktatók segítségével megismerkedhetnek a lovarda életével, valamint - méretüknek megfelelően pónilovainkon– a lovaglást is kipróbálhatják. A programot játékos vetélkedő és kézműves foglalkozás színesíti.

Visszatérő csoportok esetében az első alkalmat követően folyamatosan növeljük a lovon töltött időt, így a kis lovasok nagyon gyorsan tudnak fejlődni. A foglalkozások része az istállóban való “munka” is: közösen tisztítjuk és szereljük fel a lovakat, etetjük, vezetjük őket. Ez a típusú tudatos felelősségvállalás nagyon fontos, hiszen a lovak megtanítják a gyerekeket önállóan létezni, embert faragnak a kis lovasokból. Ráadásul nem szigorral, hanem csendes példamutatással, hiszen a gyerekek gyorsan észreveszik, hogy ez a nagy és erős állat sem egy hisztis hangocskától, de egy lovaglópálca csapkodásától sem fog behódolni. Amennyiben tehát közölni szeretnék szándékukat négylábú társukkal, más utat kell találniuk: felfedezik az erőszakmentes kommunikáció és az együttműködés fontosságát. Új élményként meg kell tanulniuk tisztelni a ló nagyságát és erejét ahhoz, hogy bánni tudjanak vele. Következetesen kell tudniuk alkalmazni minden segítséget, minden tudást és ez folyamatos koncentrációt, odafigyelést igényel, ami belső stabilitáshoz, ezáltal harmóniához vezet. A nyugodtabb lelki állapot a koncentráció és a memória javulását eredményezi, ez pedig közvetett módon, de határozottan javítja a mentális képességeket, tanulmányi eredményeket

Idegen környezetben is nyugodt és kiegyensúlyozott lovainkkal arra is lehetőség van, hogy a helyszínen mi vegyünk részt óvodai, iskolai rendezvényeken.

További információ és ajánlatkérés:
Telefon: +36 30 292-1375
Email: info@magyarlovas.hu


Csapatépítés - Petneházy Akadályverseny

A Petneházy Akadályverseny jókedvű, humoros, játékos és mégis kellő fizikai és szellemi kihívást megtestesítő vetélkedő- természetesen a ló, lovaglás és a magyar lovashagyományok témakörében. A részvevők csapatokat alkotva, oktatóink irányításával a lovardai élettel, hangulattal kapcsolatos különböző feladatokban mérik össze tudásukat. A program üzenete: együtt gondolkodva mindig könnyebb. Összetartással, megfelelő kommunikációval győzelemre vihető a csapat, miközben feledhetetlen élménnyel gazdagodva és mégis önfeledten szórakozva gyönyörű környezetben elrugaszkodhatunk a mindennapi kötelezettségektől.

További információ és ajánlatkérés:
Telefon: +36 30 292-1375
Email: info@magyarlovas.hu